suomeksi in english

Terä-Asekeskus on hyvin palveleva ase-ja veitsiliike. Sivuillamme näkyvät tuotteet pyrimme pitämään varastossamme heti saatavilla.

Hankimme tilauksesta myös tuotteita joita valikoimissamme ei ole, tiedustelemalla saat meiltä käyvän hinnan ja toimitusajan.

Maksuvälineinä meillä käyvät Visa-, Visa Electron-, Eurocard- ja MasterCard-luottokortit , Osuuspankin, Nordean sekä Danske Bankin verkkopankkimaksut, Laskulla-osto, Osamaksulla-osto ja kotimaahan Bussiennakko.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme.

TAK henkilökunta

Tiedotteita

Asekirjanpito kateissa valheiden verkossa [10.7.2015]
ASE-lehdessä käsitellyn asekirjanpidon katoamisen esitutkinnassa paljastui kuinka koko Järvenpään aselupapuolen henkilöstö valehteli kirkkain silmin TERÄ-ASEkeskuksen ko. sinikantisen kirjan kohtalosta. Esitutkinnasta kävi ilmi, kuinka yhdenkään virkavirheestä epäillyn poliisin kertomus ei täsmännyt toisiinsa. Valheiden taso vaihteli törkeästä lievempään, yhtä kaikki, todessa ei pysynyt kukaan.

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari on käsitellyt tätä systemaattista varkauden peittelyä uusimmassa blogi-kirjoituksessaan. Vaikka Poliisi valehtelee usein ei harjoitus ole tehnyt mestaria, suurin osa tämänkin tapauksen kohdalla esitetyistä valheista pystytään myös sellaisiksi osoittamaan.

Näyttää lähes kiistattomalta, että Poliisihallituksen Asehallintoyksikkö liittyy kirjanpitomme katoamiseen tavalla tai toisella. Tutkinnanjohtajana myös Aarnio-jutussa oleva Kihlakunnansyyttäjä Kristiina Soukola on kuitenkin ilmoittanut ettei kirjanpitomme katoamisessa tulla suorittamaan mitään lisätutkintaa. Soukolan mukaan PoHan Ylitarkastaja Reima Pensalan kuuleminen ei vaikuttaisi käsiteltävään asiaan miltään osin.

Jos suoritettu esitutkinta todistaa jotakin, se on se, ettei yhdelläkään Järvenpään poliisin virkamiehellä tai poliisilla ollut järkevää motiivia varastaa kirjanpitoamme. Meillä ei myöskään itsellämme ole mitään motiivia istua kirjanpidon päällä. Mutta se yksi paikka missä motiivia ei tarvitse kaukaa hakea, Poliisihallituksen Asehallintoyksikkö, jätetään rauhaan eikä sen virkamiehiä tulla virallisesti kuulemaan tapaukseen liittyen. Näin toimii poliisin hyvä-veli-verkosto parhaimmillaan. Toimittaja Niskasaaren uusin artikkeli valaisee hyvin, kuinka PoHan vaikutuspiiri yltää aina paikallispoliisin aselupakanslisteihin saakka. Pääset lukemaan blogin tästä linkistä.


Operatiivisen tiedon jäljillä: Kuka vei asekirjanpidon? [24.6.2015]
TERÄ-ASEkeskukselta huhtikussa 2013 haltuun otetusta kahdesta sinikantisesta aseiden osto- ja myyntipäiväkirjasta vain toinen päätyi Järvenpään poliisiaseman tiloihin. Toinen kirjoista katosi jäljettömiin mitä todennäköisimmin Jokelan ja Järvenpään välillä. Esitutkinta tapauksesta on valmistunut ja päätynyt Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnan syyttäjä Krista Soukolalle syyteharkintaan.

Esitutkinnan päättymisestä ei yrityksellemme ilmoitettu. Saimme itse pyytää esitutkintapöytäkirjan ja täten saimme myös mahdollisuuden jättää loppulausuntomme asiasta. Esitutkinnassa kuultuina olleet virkamiehet puhuvat itse haltuun oton hetkestä ja sen jälkeisistä tapahtumista ristiin keskenään sekä syyttävät kilpaa TERÄ-ASEkeskusta oman kirjanpitomme pimittämisestä, rohkeimmat jopa väittävät meidän varastaneen sen oma kätisesti Järvenpään poliisilaitoksen tiloista.

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari on koonnut esitutkinnan paljastamat uudet tapausta ympäröivät omituisuudet tiiviiksi artikkeliksi uusimpaan ASE-lehteen. Suurimpana uutisena esitutkinnassa lienee se, että koko kirjanpidon katoamisen paljastaneen sähköpostin lähettänyttä Poliisihallituksen Asehallinnon ylitarkastajaa Reima Pensalaa ei ole kuultu lainkaan tapaukseen liittyen. Asiassa esitutkintaa suorittanut Kimmo Huhta-Aho on lausunut ettei ylitarkastaja Pensala tai hänen sähköpostinsa liity tapaukseemme millään tavalla, eikä hänellä ole motiivia hankaloittaa TERÄ-ASEkeskuksen toimintaa. Luitte oikein.

Klikkaa tästä ASE-lehden artikkeliin.


[näytä kaikki]

TERÄ-ASEkeskus tiedottaa

Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon toimista johtuen TERÄ-ASEkeskuksen myyntiä ja toimintaa on tietyiltä osin jouduttu pakon edessä muuttamaan. Olemme saaneet syytteen törkeästä ampuma-aserikoksesta, koska olemme myyneet ja maahantuoneet starttiaseita. Starttiase on äänimerkinantoon tarkoitettu väline, joka laukaisee kovan äänen päästävän paukkupatruunan. Starttiaseet ja paukkupatruunat ovat tähän asti olleet lupavapaita, mm. koiraharrastajien ahkerasti käyttämiä työvälineitä. Viime vuoden marraskuussa Poliisihallituksen Asehallintoyksikön Lupahallinnon päällikkö Mika Koponen ja Ylitarkastaja Reima Pensala ovat kuitenkin päättäneet, että kaikki starttiaseet merkkiin, malliin, valmistusmateriaaliin tai – tekniikkaan katsomatta ovat helposti ilman erityistietoja tai –taitoja muunnettavissa oikeita patruunoita täysin toimivasti ampuviksi ampuma-aseiksi. Täten siis kaikki starttiaseet Suomessa ovat Poliisihallituksen em. virkamiesten mielestä luvanvaraisia ampuma-aseita. Todellisuudessa myymiämme starttiaseita ei voi muuntaa eikä niistä voi helposti rakentaa toiselle vaaraa aiheuttavia tuliaseita. Mikäli tapauksemme etenisi syylliseen tuomioon käräjäoikeudessa, kaikki Suomessa starttiaseen omistavat ja/tai sellaista hallussa pitävät henkilöt syyllistyisivät sillä samaisella hetkellä luvattoman ampuma-aseen hallussa pitoon, eli ampuma-aserikokseen. Siirtymäaikaa starttiaseiden luvittamiseen tai luovuttamiseen poliisille ei ole annettu. RIISTA-lehden numerossa 3/2013 on julkaistu kattava artikkeli maamme ylimmän aselakiasioista päättävän elimen eli Poliisihallituksen toimista. Suosittelemme asiakkaitamme, sekä kaikkia metsästystä, ammuntaa tai aseiden keräilyä harrastavaa henkilöä lukemaan tämän artikkelin, sen kertoessa jotain syvästi hälyttävää niistä virkamiehistä, jotka päättävät koko Suomen aselainsäädännön tulevaisuudesta.

Klikkaa tästä RIISTA-lehden artikkeliin.

Visa Visa Electron MasterCard