ABKT Tac Gun Care

Aseen huolto on tärkeä osa metsästystä
Aseiden huoltotarvikkeet auttavat pitämään aseet toimintakunnossa olivatpa ne sitten minkä tyyppisiä aseita tahansa. Aseen puhdistaminen sekä pienet huoltotoimenpiteet antavat aseelle hyvää ampumatarkkuutta sekä pitkää ikää. Tämän takia ase kannattaa puhdistaa ja huoltaa jokaisen ampumispäivän jälkeen. Aseiden ja patruunoiden hintaan nähden aseen huoltotarvikkeet ovat hyvinkin edullisia.

Aseiden huoltotarvikkeista tärkeimpiä ovat aseen puhdistussarja, puhdistuspuikko sekä aseöljy. Näiden avulla kertaluontoinen aseen pikapuhdistus on helppo suorittaa ja ase on taas käyttökelpoinen seuraavaa käyttökertaa varten. Tärkeintä on, että kosteus sekä lika eivät pääse vaurioittamaan aseen herkimpiä osia, kuten nykyaikaisien aseiden kiikaritähtäimiä.

Tee tämä aina metsästyspäivän päätteeksi:
Tuo ase sisälle, jotta se pääsee kuivumaan kunnolla. Etenkin pakkasesta sisälle tuodun aseen on hyvä saada olla hetki rauhassa, jotta se ehtii lämmetä ja niin sanotusti hikoilla.
Talouspaperin avulla voit jouduttaa aseen ulkopuolen kuivumista sekä poistaa irtonaiset roskat ja mahdollinen lika.
Aseen piipun sisäpinnan puhdistamisessa käytä nailonharjaa tai puhdistusnarussa tai puhdistuspuikossa olevaa puuvillakangasta. Ensimmäiset puhdistukset tehdään aina ilman öljyä. Aseöly voidellaan piippuun vasta sen jälkeen, kun piipusta ei lähde enää palojäämiä.
Aseen puhdistuksessa voidaan käyttää valmiiksi koottua aseen puhdistussarjaa. Se kulkeutuu mukana metsästysreissuilla esimerkiksi aselaukussa tai asepussissa. Aseen pikapuhdistuksen voi suorittaa puhdistussarjan avulla vaikka maastossa, jos on tarvetta. Aseen puhdistussetti kattaa useammasta osasta koottavan puhdistuspuikon tai puhdistusnarun, karkean harjan sekä pehmeän nylonharjan.

Aseen puhdistusnaru on kätevä
Piipun puhdistusnaru helpottaa aseen piipun puhdistamista. Eri asetyypeille sekä kaliiperisille aseille tulee valita sopivat puhdistusvälineet. Hankkiessa aseen puhdistusnarua, tulee etsiä oman aseen sekä kaliiperiin sopiva naru. Esimerkiksi Remingtonin Fast Snap -haulikon puhdistussarja on erinomainen setti, jossa puhdistusnaruna toimii vaijeri. Tämä sopii mainiosti muun muassa puoliautomaattiaseiden puhdistamiseen.

Jotkin aseen puhdistusnarut ovat monikäyttöisiä. Niillä voidaan harjata, öljytä sekä puhdistaa piippu missä tahansa. Tällöin mukana ei tarvitse kuljettaa erikseen muita aseen huoltamiseen tarkoitettuja työkaluja. Aseen puhdistus narun avulla koetaan nopeimmaksi tavaksi pitää ase hyvässä iskussa pitkänkin metsästyspäivän. Pieneen tilaan menevää Beretta -puhdistusnarua on helppo kuljettaa esimerkiksi povitaskussa, joten se on nopeasti käytettävissä

Hankkimalla aseiden hoitotarvikkeet ovat edullinen tapa pitää ase pitkään hyväkuntoisena ja tarkkana. Kärkkäisen verkkokaupasta löydät kaikki aseiden huoltoon liittyvät tarvikkeet helposti ja edullisesti. Meiltä saa jokaiseen asetyyppiin sekä eri kaliiperisiin aseisiin kaiken tyyppiset puhdistus tarvikkeet.

Täältä löydät laadukkaat puhdistusvälineet aseen huoltoon. Erilaisia aseen puhdistusvälineitä kuten aseen puhdistussetit, aseen puhdistusharjat, aseen puhdistustulpat, klikkipatruunat, aseen puhdistuspuikot, aseen puhdistusnarut sekä asesillat.