Katanat, samuraimiekat ja muut itämaiset aseet

Etsitkö katanaa tai muuta itämaista asetta? Olet löytänyt perille!

Meiltä löydät laadukkaat samuraimiekat useilta korkealaatuisilta valmistajalta kuten Hanwei, Cold Steel, Ten Ryu tai BattleBlades.

Varastostamme on myös korkealaatuisia miekkaseppien käsityönä valmistamia japanilaistyylisiä miekkoja.

Katanat

Mikäli tunnet itsessäsi virtaavan samurain verta, tarvitset katanan! Katana on historiallinen japanilainen miekka, joka tunnetaan kurvikkaasta yksipuolisesta terästään ja kestävyydestään. Meiltä löydät katanan joka budjettiin, koristeeksi tai käyttöesineeksi harrastuksiin. 

Ulkonäöltään katana on lievästi kaareva yksiteräinen miekka, jota kannetaan perinteisesti vyöhön pistettynä teränsuu ylöspäin, toisin kuin tachia kiinnikkeistä riiputtaen teränsuu alaspäin. Samurait käyttivät katanan rinnalla tyypillisesti myös lyhyempää miekkaa, wakizashia, tai tästä vielä lyhyempää versiota, tantōta. Näiden kahden aseen yhdistelmän daishōn (iso ja pieni) kantaminen oli lähes pelkästään samuraiden yksinoikeus (myös jotkut sumopainijat saivat kantaa daishōa). Siksi katanaa on myös usein kutsuttu nimellä ”samuraimiekka”.

Shurikenit 

Jos etsit muita itämaisia aseita, löydät ne myös meiltä! Perinteiset heittotähdet eri shurikenit useissa tyyleissä, nunchakut eli nivelnuijat tai vaikkapa harjoitusmiekat harrastuksiin. Tutustu myös tanto-veitsiin!  

Shurikenien ja muiden tuotteiden tilaus onnistuu suoraan netistä verkkokaupastamme ja toimitamme tuotteet suoraan kotiisi tai postin toimipisteeseen. Verkkokaupan tuotteet löydät näppärästi kirjoittamalla oikealla ylhäällä hakukenttään etsimäsi tuoteryhmän, esimerkiksi “shuriken”.

Shurikenit ovat heitettäviä teräaseita. Shurikenia käsittelevää taistelutaitoa kutsutaan shuriken-jutsuksi (jap. shurikenjutsu).

Vastoin yleisiä uskomuksia, shurikeneja ei suunniteltu käytettäväksi ensisijaisena aseena, vaan harhauttamiseen tai taktiseksi aseeksi. Luultavasti shurikenin tarkoitus oli vammauttaa tai kiinnittää vastustajan huomio hetkeksi muualle. Hyökkäykseen lähtevä vihollinen saatiin mahdollisesti hämmentymään teräaseen osuessa; näin saatiin hiukan lisäaikaa oman vastatekniikan tuottamiseen. Hyvin harvoin tällainen pieni teräase sai aikaiseksi vakavia vammoja puhumattakaan kuolemasta.

Shurikeneja on kahta päätyyppiä: nuolimaisia heittopiikkejä ja pyöreitä heittotähtiä. Valikoimastamme löydät molempia. 

Samuraiden shurikenina saatettiin käyttää pitkän miekan yhteydessä kuljetettua syömävälinettä jota opeteltiin varta vasten heittämään. Shurikenina käytettiin myös teroitettuja hiusneuloja, tavallisia, isoja rautanauloja tai metallisia syömäpuikkoja, jollaiset olivat yleisiä Koreassa. Joissain tapauksissa bo shurikenit oli tehty varta vasten heittoaseiksi, niitä saatettiin kantaa näkyvillä varustuksen yhteydessä esimerkiksi käsivarren tai säären suojuksessa, jossa ne toimivat lisäsuojana jos niille ei taistelussa ollut käyttöä.

Vanhimman katkeamattoman Japanilaisen bujutsu-koulukunnan Tenshin shōden Katori shintō-ryūn heittopiikin käyttötekniikat ovat tehokkaita noin seitsemän metrin etäisyydelle saakka. Tämä tarkoittaa, että heittopiikkien käytön hallitseva voi puolustautua salkoaseella (keihäs yari tai naginata) varustautunutta vastaan tarvitsematta jäädä näiden tehokkaalle toimintaetäisyydelle. Tämän tyylisuunnan bo shuriken on noin 17 cm pitkä.

Heittotähti tunnetaan myös nimillä shaken, shashuriken ja kurumaken. Ne ovat olleet käytössä ninjoilla ja samurailla.Todennäköisesti heittotähdet olivat enemmänkin ninjojen välineistöä kuin samurailuokan aseita.

Heittotähdissä oli useita teriä, joskin neliteräiset olivat yleisempiä, sillä moniteräisempiä pidettiin liian huomiota herättävinä tai vaikeina käsitellä. Heittotähtiä voitiin myös käyttää harvinaisemmilla tavoilla kuten iskemällä teräviä heittotähtiä maahan “miinaksi”.

Nunchakut ja muut itämaiset aseet

Onko sinulla ninjataitoja? Ei haittaa, vaikka taitosi eivät vielä olekaan huippuunsa hiottuja. Meiltä Teräsekeskukselta löytyy nunchakuja jokaiselle ninjaksi haluavalle! Nunchakut ja muut itämaiset aseet tilaat kätevästi netistä verkkokauppamme kautta.

Mikä sitten on nunchaku? Nunchaku on japanilainen nivelnuija, kaksiosainen pamppu, jossa perinteisesti naru yhdistää kaksi lyhyttä puukeppiä. Modernimmat nunchakut on tehty puun lisäksi muun muassa myös kumista sekä alumiinista, mutta lähes mitä tahansa materiaalia voi käyttää niiden valmistamiseen. Narun lisäksi ne voidaan nykyisin yhdistää myös ketjulla.

Nunchakujen alkuperästä on kiistelty paljon ja yleisimpien teorioiden mukaan ne olivat joko okinawalainen varsta  tai kiinalaisten nuija. Asetta käytetään nykyisin monissa taistelulajeissa kehittämään koordinaatiota ja reaktiokykyä. Nunchakujen pohjalta luotiin myös pidennetty kolmesta kepistä muodostettu ”kolmen-osan-sauva” sansetsukon.

Kung fu -elokuvatähti Bruce Lee käytti nunchakuja ensimmäisenä valkokankaalla. Niistä on sittemmin tullut erottamaton osa elokuvamaailman niin sanottua ninjakulttuuria. 80-luvulta lähtien nunchakut ovat tulleet tutuiksi myös Turtles-animaatiosarjan ja sarjakuvien kautta.