Ilmakiväärin luodit, kapselit ja tarvikkeet

Ilmakiväärin luodit, kapselit ja tarvikkeet

Ilmakiväärin käyttöön tarvitaan erilaisia tarvikkeita, kuten luoteja ja kapseleita, jotka ovat välttämättömiä aseen toiminnan kannalta. Ilmakiväärin huolto on myös tärkeä asia muistaa, sillä se pidentää aseen käyttöikää. Teräasekeskukselta saat kaikki ilma-aseharrastukseen liittyvät tarvikkeet!

Ilmakiväärin luodit

Ilmakiväärin luodit ovat erittäin tärkeä osa harrastusta, sillä ilman niitä ase ei voi toimia. Luodeilla on suuri merkitys ammunnan tarkkuuteen, sillä niiden paino, muoto ja materiaali vaikuttavat lentorataan ja osumatarkkuuteen. Ilmakiväärin luodeista löytyy erilaisia vaihtoehtoja, kuten muovikuulia ja lyijyluoteja, joista jokainen soveltuu eri käyttötarkoituksiin.

Ilmakiväärin kapselit

Ilmakiväärin kapseleita tarvitaan aseen voiman ja luodin nopeuden tuottamiseen. Kapseleiden valmistuksessa käytetään yleisesti CO2-kaasua (hiilidioksidi), joka vapautuu kapselin lämmetessä ilmakiväärissä. Hiilidioksidikapseleiden koko vaihtelee aseen mallin ja valmistajan mukaan, joten on tärkeää tarkistaa aseen ohjeista, millaisia kapseleita siihen voi käyttää. Teräasekeskuksen valikoimasta löydät varmasti sinulle sopivat vaihtoehdot!

Ilmakiväärin tarvikkeet

Ilmakiväärin tarvikkeisiin kuuluu myös muita tärkeitä osia, kuten kiikaritähtäimiä, huoltoaineita sekä kiväärilaukkuja. Kiikaritähtäimen avulla voidaan ampua kauempana oleviin pienempiin maaleihin. Ilma-aseen huolto kannattaa suorittaa säännöllisesti. Huoltamalla ilmakivääri pidetään hyvässä kunnossa ja näin pidennetään sen käyttöikää. Nykyään huoltaminen onnistuu helposti esimerkiksi huoltokaasukapseleilla sekä puhdistusluodeilla. Puhdistusluoteja hankkiessa muista tarkistaa luodin kaliiberi ennakkoon!