Perhosveitset

Perhosveitset

Perhosveitsi haussa? Onnittelut, löysit juuri Suomen laajimman valikoiman perhosveitsiä!

Meiltä löydät sekä eurooppalaiset perhosveitset, jotka tunnetaan myös nimellä balisong, sekä itämaiset suuret perhosveitset, jotka ovat tuttuja kung fusta. 

Mitkä ovat eurooppalaisen ja itämaisen perhosveitsen erot?

Eurooppalaiset perhosveitset ovat kooltaan pienempiä. Perhosveitsissä on käännettävät kahvat, jotka kääntyvät teräosan suojaksi silloin, kun perhosveitseä ei käytetä. Kahvaosat on kiinnitetty terän juuriosan kulmiin, josta ne kääntyvät näppärästi teräosan suojaksi. 

Itämaiset perhosveitset ovat kooltaan noin 20-30 cm pitkiä ja painoero eurooppalaisiin on huomattava. Itämainen perhosveitsi voi painaa jopa puoli kiloa ja niitä on perinteisesti käytetty itämaisissa taistelulajeissa, kuten kung fussa sekä puolustautumiseen että hyökkäykseen. Kahden käden kung fu – taktiikassa toinen veitsi on puolustautumista ja toinen hyökkäämistä varten. Itämaisen perhosveitsen terä on joko suora tai kärkiosaa kohden hieman levenevä. Teroitus vaihtelee, eli veitsi voi olla myös molemmilta puolin teroitettu. Puolustustarkoitusta varten perhosveitsessä voi olla terän teroittamattomalla puolella niin sanottu väistin, jolla voi estää vihollisen hyökkäyksen ja vangita vastustajan aseen. Samalla väistin muodostaa myös sormisuojan aseen käyttäjälle.

Tervetuloa tutustumaan lähemmin perhosveitsiin! Valikoimaamme kuuluu paljon perhosveitsiä arvostetuimmilta valmistajilta kuten Benchmade, Böker sekä Martinez Albainox! Mieltymystesi mukaan voit valita perhosveitsen mm. terän muodon, pituuden, yksityiskohtien sekä värin mukaan. Vaihtoehdot eivät ihan heti lopu kesken!

Harjoitus tekee mestarin

Perhosveitsien harrastajat ovat tunnettuja tyylikkäistä tempuistaan ja näyttävistä sarjoistaan. Aloittelijan ei kuitenkaan kannata aloittaa terävällä veitsellä, ja siksi valikoimaamme kuuluvatkin myös tylppäteräiset harjoitusperhosveitset. Näiden avulla harjoittelu on turvallista. Muista aina teräaseiden käsittelyssä, että niiden kuljettaminen ja esitteleminen esimerkiksi julkisilla paikoilla ei ole sallittua.