Viidakkoveitset, khukuri-veitset, bowie-veitset, tanto-veitset

Kukrit, viidakkoveitset, machete ja bowie-veitset meiltä!

Meiltä löytyy siis isoa terää joka lähtöön. Oli haussa sitten viidakkoveitsi, perinteinen Bowie-tyylin veitsi, taisteluveitsi, japanilainen tanto-veitsi tai muuten vaan isompi taktinen veitsi – löydät sen verkkokaupastamme!

Laadun takaavat valikoimassamme muun muassa Cold Steel, Condor, Böker, Down Under Knives, Linder, Ka-Bar.  Myös aidot Nepalese Gurkha kukri-veitset löytyvät valikoimastamme.

Viidakkoveitset

Viidakkoveitsi eli niin sanottu machete on isoteräinen veitsi, jonka terä levenee kärkeä kohti. Viidakkoveitseä on perinteisesti käytetty trooppisilla alueilla sadonkorjuun leikkaamiseen sekä viidakon läpi kulkemiseen.  Joissakin kulttuureissa viidakkoveitseä saatetaan käyttää myös aseena.

Nykyaikainen machete eli viidakkoveitsi poikkeaa hieman keskiajan falchionista ja siitä on tehty myös erilaisia variaatioita, kuten Itä- ja Etelä-Afrikassa käytetty Panga.

Laadukkaan viidakkoveitsen valmistuksessa on huomioitava sekä valmistusmateriaalit että terän muoto. Kysy meiltä lisää  erilaisten viidakkoveitsien ominaisuuksista tai tutustu valikoimaamme itse tuotekuvausten kautta.

Khukuri veitsi ja tanto-veitset

Khukuri veitseä käytetään sekä aseena että työkaluna ja se on yksi kuuluisimmista taisteluveitsistä. Khukurin terä on tyypillisesti 30–38 cm pitkä ja 3–10 cm leveä. Suurimmat ehkä jopa 70 cm pitkiä.

Kukri tai Khukuri veitsi on saanut nimensä nepalilaisesta gurkhaheimon veitsestä ja se on kuulunut osaksi sotilaiden gurkhasotilaiden aseistukseen. Sen muoto on bumerangin muotoinen ja sen terä on suunniteltu hakkaamiseen. Veitsi voi olla myös yllättävän painava.

Khukuri veitsen terä taittuu noin 20 asteen kulmassa, jonka ansiosta isku osuu kohtisuoraan iskusuunnassa. Terän taittumisella tavoitellaan suurempaa iskuvoimaa ja -nopeutta.

Bowie veitset

Bowie-veitsi on saanut nimensä Jim Bowien mukaan, joka tuli tunnetuksi suuren veitsensä käytöstä kaksintaistelussa nimeltä Sandbar Fight. Bowie veitsen on luonut alunperin James Black 1800-luvun alkupuolella.