Kääntöveitset

Kääntöveitset

Kääntöveitsi haussa? Onnittelut, löysit juuri Suomen kattavimman valikoiman kääntöveitsiä!

Kääntöveitsi eli kansankielellä linkkuveitsi on kätevä taskuun sopiva, turvallisesti kuljetettava veitsi. Tästä syystä monesti käytetään myös nimitystä taskuveitsi. Valikoimastamme löytyykin monelle suomalaiselle tuttu Leatherman!

Meiltä löytyy myös useita muita nimekkäitä valmistajia kuten Spyderco, Böker, Cold Steel, Benchmade, Buck tai Ka-Bar!

Kääntöveitsien ominaisuudet

Kääntöveitsen teräosa on verrattain lyhyt, keskimäärin 8-13 senttimetriä. Terän muoto ja teroitustapa vaihtelee eri merkkien ja mallien mukaan, joten voit valita itsellesi juuri oikeanlaisen kääntöveitsen! Eri materiaalien leikkaamiseen soveltuu esimerkiksi osittain hammastettu terä, jonka leikkaavuus esimerkiksi paksumpien tai lujempien materiaalien kohdalla voi olla parempi. Terän muoto on syytä valita myös käyttötarkoituksen mukaan. Lyhyehkö ja kapea terä soveltuu hyvin pienempää näpertelyä vaativiin toimenpiteisiin paksua terää paremmin. 

Kääntöveitsen eli linkkarin terä on osassa malleja lukittava, eli se pysyy lukittuna silloinkin, kun sinun tarvitsee leikata terällä käyttäen suurta voimaa. Tämä parantaa oleellisesti turvallisuutta, eikä vahinkoja tapahdu niin helposti. Huomionarvoinen asia, kun valitaan linkkaria esimerkiksi nuoremmille käyttäjille!

Kääntöveitsi on hyvä valinta retkeilyyn

Kääntöveitsiimme kuuluvat myös linkkarit, taktiset taittoveitset sekä automaattiveitset ja jousiavusteiset kääntöveitset. Nämä veitset ovat myös mitä oivimpia retkeilyveitsiä vuodenajasta riippumatta. Näppärän kokonsa vuoksi kääntöveitsi kulkee aina mukana esimerkiksi taskussa eikä myöskään paina liikaa. Osassa malleja on myös kätevä ripustuslenkki, jolla kääntöveitsen saa roikkumaan esimerkiksi repun kylkeen karbiinihakaa käyttäen. Selaa ja tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä itsellesi sopiva linkkuveitsi Teräasekeskuksen valikoimasta!