Metsästysveitset

Metsästysveitset

Teräasekeskukselta löydät maan parhaan valikoiman metsästysveitsiä! Pitkällä 25 vuoden ammattitaidolla voimme ylpeänä suositella mm. laatumerkkejä Fällkniven, Cold Steel, Buck Knives, Joker; Linder, Böker ja Spyderco. Valikoimastamme jokainen vaativa metsästäjä löytää itselleen sopivan metsästysveitsen, oli tarkoituksena sitten löytää veitsi saaliin nylkemiseen, vuolemiseen tai lihan leikkaamiseen. Myös eräpuukot ja retkiveitset löydät valikoimastamme.

Osta paras metsästysveitsi Terä-Asekeskuksesta!

Metsästysveitsen valitseminen

Metsästysveitsen valinnassa merkityksellisimpiä asioita ovat sen lopullinen käyttötarkoitus sekä käytännöllisyys. Käytännöllisyyteen vaikuttavat mm. terän pituus ja muoto sekä kahvan materiaali ja istuvuus käyttäjän käteen. Syksyn jahtireissuilla usein kohmeisilla käsillä käytettävän metsästysveitsen tulee pysyä kädessä märkänäkin, joten erityisesti kahvan materiaalilla on tuolloin väliä. 

Nylkypuukon valintaan vaikuttaa mm. terän pituus, joka on usein lyhyehkö. Metsästysveitsen valinnassa korostuu erityisesti laadukas terä, joka on kestävä, mutta on myös helposti teroitettavissa. 

Lihan leikkaamiseen tarkoitetuissa veitsissä terä on pitkä ja kapea, mutta erittäin kestävä. Terä on erityisen leikkaava, jotta saaliin paloittelu onnistuu nopeasti ja ongelmitta. Myös veitsen kahva on usein tehty kumiseoksesta, jotta ote säilyy myös voimaa vaativassa lihanleikkuussa. Tutustu esimerkiksi tähän Benchmade – veitseen!